Konzultáció a szabadalmi anyagi jog nemzetközi harmonizációja kapcsán - kérdőív az Európai Szabadalmi Hivatal honlapján

Felhívjuk a szabadalmi rendszer felhasználói, illetve hivatásos képviselőik szíves figyelmét, hogy az Európai Szabadalmi Hivatal (ESZH) honlapján online konzultáció kezdődött a szabadalmi anyagi jog nemzetközi harmonizációja kapcsán. Az ESZH honlapján a http://www.epo.org/law-practice/consultation/ongoing.html címen érhető el a szabadalmi anyagi jog nemzetközi harmonizációja érdekében munkálkodó, ún. Tegernsee Csoport által kezdeményezett kérdőív.

A Tegernsee Csoport a Szellemi Tulajdon Világszervezetének keretében megkezdett, és már többször megakadt tárgyalásoknak kíván új lendületet adni az általa tömörített országok és az ESZH vezetői körében lefolytatott konzultációkkal és az ezeket megalapozó szakmai tanulmányok elkészítésével. A Tegernsee Csoport elnevezésű kezdeményezésben a világ három meghatározó szabadalmi hivatala, az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegy Hivatala, a Japán Szabadalmi Hivatal és az ESZH mellett Európából Dánia, Franciaország, Németország és az Egyesült Királyság nemzeti hivatalának képviselői vesznek részt. Tavaly a Tegernsee Csoport megbízta Szakértői Alcsoportját azzal a feladattal, hogy készítsen el egy közös kérdőívet a Tegernsee Csoport keretében megszületett négy összehasonlító jogi tanulmány témái tekintetében: türelmi idő, közzététel, ütköző bejelentések kezelése és előhasználati jogok.

A Tegernsee Szakértői Alcsoport által elkészített „Tegernsee Közös Kérdőív” alapján az ESZH honlapján elérhető online konzultáció 2013. március 1-ig tart.

2013/02/04